Vepřová krkovice sous vide s pepřovou omáčkou a batátové brambůrky

Lenny73

Lahodné vepřové maso, lowcarb příloha a doplněno zdravými klíčky. Další dobroty naleznete i zde: https://www.instagram.com/p/CnjXLOdL3UB/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Vepřová krkovice sous vide s pepřovou omáčkou a batátové brambůrky

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřová krkovice bez kosti 400 g
máslo čerstvé 1 lžička
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 2 špetky
smetana ke šlehání, šlehačka 200 g
pepř zelený sterilovaný 1 lžíce
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
batáty, sladké brambory 400 g
sůl 2 špetky
olivový olej 1 lžička

Postup přípravy

  1. Maso osolíme a opepříme, dáme do vakuovacího pytlíku a přidáme máslo. V sous vide lázni děláme na 60 stupňů 1 hodinu 20 minut. Poté maso vyjmeme ze sáčku a zprudka opečeme na pánvi dozlatova.

  2. Na pánvičku po opékání masa nalijeme stavu co vznikla v sáčku při vaření masa. Poté přidáme pepř, smetanu a redukujeme, dochutíme solí a pepřem, pokud je třeba.

  3. Batáty omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme na 180 stupňů dozlatova.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů