Vepřová krkovice sous vide s pepřovou omáčkou a batátové brambůrky
Lahodné vepřové maso, lowcarb příloha a doplněno zdravými klíčky. Další dobroty naleznete i zde: https://www.instagram.com/p/CnjXLOdL3UB/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 1h:30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Oslava
- Pečení
- Primal
- Slavnostní tabule
- Vaření
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová krkovice bez kosti | 400 g |
máslo čerstvé | 1 lžička |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 g |
pepř zelený sterilovaný | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
batáty, sladké brambory | 400 g |
sůl | 2 špetky |
olivový olej | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso osolíme a opepříme, dáme do vakuovacího pytlíku a přidáme máslo. V sous vide lázni děláme na 60 stupňů 1 hodinu 20 minut. Poté maso vyjmeme ze sáčku a zprudka opečeme na pánvi dozlatova.
-
Na pánvičku po opékání masa nalijeme stavu co vznikla v sáčku při vaření masa. Poté přidáme pepř, smetanu a redukujeme, dochutíme solí a pepřem, pokud je třeba.
-
Batáty omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme na 180 stupňů dozlatova.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů