Lahodné vepřové maso, lowcarb příloha a doplněno zdravými klíčky.
Další dobroty naleznete i zde:
https://www.instagram.com/p/CnjXLOdL3UB/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 1h:30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
400 g |
400 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
Omáčka | |
+ výpek, šťáva z masa 200 g |
200 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Batáty | |
400 g |
400 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso osolíme a opepříme, dáme do vakuovacího pytlíku a přidáme máslo. V sous vide lázni děláme na 60 stupňů 1 hodinu 20 minut.
Poté maso vyjmeme ze sáčku a zprudka opečeme na pánvi dozlatova.
-
Na pánvičku po opékání masa nalijeme stavu co vznikla v sáčku při vaření masa. Poté přidáme pepř, smetanu a redukujeme, dochutíme solí a pepřem, pokud je třeba.
-
Batáty omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme na 180 stupňů dozlatova.
Makronutrienty
27%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 890 kJ | 4 528 kJ |
Kalorická hodnota | 213 kcal | 1 082 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,72 g
2,24 g |
44,3 g
11,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,872 SVJ | 4,43 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,9 g
7,06 g |
86,1 g
35,9 g |
Bílkoviny | 7,1 g | 36,1 g |
Sůl | 0,688 g | 3,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů