Vepřová kotleta se žampiony a sýrem, květáková rýže s kari
- 35m
- 1 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová kotleta | 150 g |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
cibule | 1 kus |
žampiony čerstvé | 6 kusů |
sýr gouda | 50 g |
olivový olej panenský | 1 lžíce |
květák | 150 g |
máslo čerstvé | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
česnek stroužky | 2 kusy |
kořenicí směs kari, jemné | 1 špetka |
paprika sladká mletá | 1 špetka |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 20 g |
Postup přípravy
-
Kotletu naklepeme , po straně trošku nařízneme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji. Pak přendáme do zapékací misky. Do výpeku přidáme cibuli nakrájenou na kolečka , orestujeme a přidáme nakrájené žampiony, osolíme a orestujeme. Žampiony navršíme na kotletu , do pánve nalijeme trošku horké vody , vařečkou uvolníme vše připečené a nalijeme k masu. Zapékáme asi 30 minut a před koncem pečení posypeme nastrouhanou goudou.
-
Do pánve dáme rozpustit máslo, přidáme nahrubo nastrouhaný květák , prolisovaný česnek, mletou papriku , kari, osolíme, opepříme a orestujeme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů