Vepřová kotleta se žampiony a sýrem, květáková rýže s kari

Romča

Vepřová kotleta se žampiony a sýrem, květáková rýže s kari

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
vepřová kotleta 150 g
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 2 špetky
cibule 1 kus
žampiony čerstvé 6 kusů
sýr gouda 50 g
olivový olej panenský 1 lžíce
květák 150 g
máslo čerstvé 1 lžička
sůl 0,5 lžičky
česnek stroužky 2 kusy
kořenicí směs kari, jemné 1 špetka
paprika sladká mletá 1 špetka
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g

Postup přípravy

  1. Kotletu naklepeme , po straně trošku nařízneme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji. Pak přendáme do zapékací misky. Do výpeku přidáme cibuli nakrájenou na kolečka , orestujeme a přidáme nakrájené žampiony, osolíme a orestujeme. Žampiony navršíme na kotletu , do pánve nalijeme trošku horké vody , vařečkou uvolníme vše připečené a nalijeme k masu. Zapékáme asi 30 minut a před koncem pečení posypeme nastrouhanou goudou.

  2. Do pánve dáme rozpustit máslo, přidáme nahrubo nastrouhaný květák , prolisovaný česnek, mletou papriku , kari, osolíme, opepříme a orestujeme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů