Vepřová kotleta s kroupami

Celá já

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Vepřová kotleta s kroupami

Kroupy jsou prostě mňam a taky zdravé!

Postup přípravy

  1. Kotletu naklepeme, dáme libovolné koření jak jsme zvyklí a zprudka opečeme z obou stran. Současně uvaříme kroupy dle návodu, což je zhruba 20 min., netrvá to dlouho. V dalším kastrolu na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme nakrájenou žlutou a červenou papriku a strouhanou mrkev. Můžeme dochutit solí, pepřem, stejně tak různým zeleninovým kořením.

  2. Chvilinku podusíme, aby zelenina nebyla úplně syrová, ale ani úplně měkká, vypneme a nasypeme nakrájený pórek, petrželku, pažitku a scezené a studenou vodou propláchnuté kroupy. Zamícháme a dobrota je na světě. Tuto přílohu lze jíst i bez masa, třeba jen posypanou sýrem. Je to prostě dobrota. :)))))

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte