- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
vepřová pečeně s kostí, kotlety 350 g |
350 g |
350 g |
350 g |
3 hrsti |
3 hrsti |
1 kus |
1 kus |
60 g |
60 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Na troše olivového oleje orestujeme osolenou a opepřenou vepřovou kotletu. Když je orestovaná z obou stran, tak ji vyjmeme vedle na talířek a do pánve dáme nadrobno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme propláchnuté a okapané fazole a sušená rajčata. Chvíli společně restujeme a pak vrátíme do pánve maso, přiklopíme poklicí a zhruba 20 minut společně dusíme. Dle potřeby podlijeme vodou. Na úplný konec vmícháme špenát a necháme ve směsi fazolí ovadnout a můžeme servírovat.
Makronutrienty
38%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 707 kJ | 1 990 kJ |
Kalorická hodnota | 169 kcal | 476 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,1 g
2,98 g |
34,1 g
8,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,21 SVJ | 3,41 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,96 g
2,14 g |
25,2 g
6,01 g |
Bílkoviny | 10,6 g | 30 g |
Sůl | 1,61 g | 4,55 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů