Vepřová kotleta s bílými fazolemi
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová pečeně s kostí, kotlety | 350 g |
fazole bílé sterilované | 350 g |
špenát, čerstvé listy | 3 hrsti |
cibule | 1 kus |
rajčata sušená | 60 g |
olivový olej | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Na troše olivového oleje orestujeme osolenou a opepřenou vepřovou kotletu. Když je orestovaná z obou stran, tak ji vyjmeme vedle na talířek a do pánve dáme nadrobno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme propláchnuté a okapané fazole a sušená rajčata. Chvíli společně restujeme a pak vrátíme do pánve maso, přiklopíme poklicí a zhruba 20 minut společně dusíme. Dle potřeby podlijeme vodou. Na úplný konec vmícháme špenát a necháme ve směsi fazolí ovadnout a můžeme servírovat.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů