Ráda vařím rychlovky.
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Játra | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
200 ml |
200 ml |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na jemno, Podlijeme trochou vývaru, přidáme kmín, papriku a necháme na mírném ohni dusit, než si připravíme játra.
-
Játra očistíme, umyjeme a nakrájíme na plátky přibližně 0,5 cm silné.
·Vložíme do hrnce k cibuli a dusíme cca 10 minut.
-
Ve studené vodě rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. V případě potřeby podlijeme vývarem a vaříme ještě cca 10 minut.
-
Nakonec osolíme. (nesolíme během vaření, aby játra neztvrdla).
Servírujeme s rýží, a čerstvou zeleninou. (pórek, polníček, rajčata, paprika).
Makronutrienty
25%
61%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 408 kJ | 824 kJ |
Kalorická hodnota | 97,5 kcal | 197 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,25 g
0,769 g |
10,6 g
1,55 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,525 SVJ | 1,06 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,86 g
0,926 g |
5,79 g
1,87 g |
Bílkoviny | 12,8 g | 25,9 g |
Sůl | 1,48 g | 3 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů