Vepřová čína s květákovou rýží
Oblíbené jídlo v nízkosacharidové verzi - rozdíl ani nepoznáte. Jozef Kabát uvařil a recept poskytl, děkujeme :)
- 4h
- 3 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Pomalý hrnec
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová krkovice bez kosti | 300 g |
paprika kapie | 1 kus |
žlutá paprika | 1 kus |
mrkev | 1 kus |
pórek | 1 kus |
cibule | 1 kus |
vepřové sádlo | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kořenicí směs na čínu | 1 lžička |
hořčice dijonská | 2 lžičky |
květák | 1 kus |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
V jednom hrnci podušena vepřová krkovice na kostky spolu se zeleninou, dijonskou hořčicí a kořením. Zelenina: sladká kapie, žlutá paprika, nastrouhaná mrkev, nakrájený pórek a dopředu osmažená cibulka. Koření dle vlastní chuti, sůl, pepř. Hořčice dodá skvělou chuť. Vařeno 4 hodiny na 90 °C.
-
Rýže: syrový květák jsem nasekal na drobná zrníčka a cca 1 minutu tepelně opracoval na pánvi na ghí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů