VEPŘOVÁ BRATISLAVSKÁ PLEC S MANDLOVÝM KNEDLÍKEM

Oli

Klasické jídlo v lowcarb hávu :) Děkujeme Věře Husákové za recept :)

VEPŘOVÁ BRATISLAVSKÁ PLEC S MANDLOVÝM KNEDLÍKEM

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
vepřová plec 1 kg
sádlo 1 lžíce
cibule 2 kusy
mrkev 2 kusy
celer řapíkatý 2 kusy
rajský protlak 2 lžíce
hrášek mražený 100 g
bobkový list celý sušený 2 kusy
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu 70 g
vývar z kostí domácí 300 ml
mléko polotučné 1,5% tuku 300 ml
smetana ke šlehání, šlehačka 200 ml
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 0,5 lžičky
citronová šťáva, čerstvá 2 lžičky
vajíčka 3 kusy
mandlová mouka 9 lžic
olivový olej 1 lžíce
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička
sůl 0,5 lžičky
kurkuma mletá 1 špetka

Postup přípravy

  1. Maso si očistím a svážu do válečku,osolím a opepřím.Na sádle si do růžova osmažím cibuli,přidám maso a ze všech stran opeču,opatrně,abych nespálila cibuli.Zarestuji protlak,přidám bobkový list,zaliji vývarem a dusím doměkka.

  2. Maso vyndám,přidám lupinovou mouku a rozmixuji,dám vařit,vložím nakrájenou mrkev s celerem,přiliji mléko,vrátím zpět maso a vařím do změknutí zeleniny.

  3. Vyndám maso,které rozvážu a nakrájím na plátky,do omáčky přidám hrášek,šlehačku a jen krátce povařím.Dochutím solí,pepřem a citronovou šťávou.

  4. Knedlík - umixuji a 2 minuty vlním v mikrovlnce.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů