VEPŘOVÁ BRATISLAVSKÁ PLEC S MANDLOVÝM KNEDLÍKEM
Klasické jídlo v lowcarb hávu :) Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 1h:20m
- 6 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Mikrovlnná trouba
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Recepty po babičce
- Vaření
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová plec | 1 kg |
sádlo | 1 lžíce |
cibule | 2 kusy |
mrkev | 2 kusy |
celer řapíkatý | 2 kusy |
rajský protlak | 2 lžíce |
hrášek mražený | 100 g |
bobkový list celý sušený | 2 kusy |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu | 70 g |
vývar z kostí domácí | 300 ml |
mléko polotučné 1,5% tuku | 300 ml |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 ml |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžičky |
vajíčka | 3 kusy |
mandlová mouka | 9 lžic |
olivový olej | 1 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
kurkuma mletá | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso si očistím a svážu do válečku,osolím a opepřím.Na sádle si do růžova osmažím cibuli,přidám maso a ze všech stran opeču,opatrně,abych nespálila cibuli.Zarestuji protlak,přidám bobkový list,zaliji vývarem a dusím doměkka.
-
Maso vyndám,přidám lupinovou mouku a rozmixuji,dám vařit,vložím nakrájenou mrkev s celerem,přiliji mléko,vrátím zpět maso a vařím do změknutí zeleniny.
-
Vyndám maso,které rozvážu a nakrájím na plátky,do omáčky přidám hrášek,šlehačku a jen krátce povařím.Dochutím solí,pepřem a citronovou šťávou.
-
Knedlík - umixuji a 2 minuty vlním v mikrovlnce.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů