Věnečky a větrníky - LC
Přiznám se, že to není rychlovka. Výsledek je super, ale že by se mi to chtělo dělat ještě jednou...jsou i jednodušší lowcarb dezerty :) Ale klobouk dolů, Jozefe Kabáte a děkujeme!
- 2h
- 9 porcí
- náročné
- Cukroví
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Primal
- Slavnostní tabule
- Svatba
- Vánoce
- Vaření
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 9 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
voda | 300 ml |
máslo čerstvé | 100 g |
vejce slepičí velké, l | 3 kusy |
mouka z lískových ořechů | 100 g |
mandlová mouka | 150 g |
mouka kokosová | 50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 15 g |
sůl | 1 špetka |
žloutky | 6 kusů |
smetana ke šlehání, šlehačka | 400 ml |
erythritol, sukrin | 40 g |
máslo čerstvé | 50 g |
čokoláda hořká, 70 - 85% | 50 g |
vanilkový lusk | 1 g |
erythritol, sukrin | 50 g |
máslo čerstvé | 30 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 100 ml |
Postup přípravy
-
Odpalované těsto: vodu s máslem ohřát v hrnci, vsypat ostatní smíchané suroviny kromě vajec. A míchat a míchat, dokud se odpařováním vody vypracuje těsto, které bude hladké a nebude lepit, bude držet pohromadě (i když v této verzi to není stejné jako s klasickou moukou). Těsto prostě po nabrání vařečkou musí být hladké a držet tvar hroudy. Chvilku to trvá. Poté se těsto nechá vychladit, stačí aby bylo vlažné a zapracují se vejce jedno po druhém. Těsto je hladké, ale dostatečně tuhé, aby po nastříkání na plech drželo tvar. Pekl jsem 25 minut na 180 °C. Po vychladnutí rozpůlil a naplnil.
-
Náplň: zahřál jsem 200 ml smetany, máslo a erythritol. Žloutky a 200 ml smetany jsem rozmixoval a pomalu zašlehával do zahřáté smetany. Je potřeba stále šlehat, aby se vejce nesrazila, až do zhoustnutí, stále náplň zahříváme a přidáme vanilku. Třetinu náplně jsem odlil vedle (na věnečky) a do zbývající jsem zašlehal čokoládu (na větrníky). Nechal jsem vychladit v lednici a po ztuhnutí naplnil korpusy.
-
Karamel byl jednoduchý. Erythritol a máslo jsem zahříval v rendlíku za stálého míchání, dokud nezačal hnědnout, přilil smetanu a ještě chvilku povařil, je nutné stále míchat. Po chvilce, kdy už není karamel vařící jsem polil korpusy.
-
5 ks větrníků a 4 ks věnečků. Tak jsem si to vyzkoušel, venku sem tam sněží, tak proč ne. Ale jsou jednodušší dezerty.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů