VELIKONOČNÍ VAJÍČKOVÝ DORT (LOW CARB)

Jídelní plán

K Velikonocům patří - zkusíte? Na fotorecept můžete mrknout zde: : https://lenyinspirace.cz/velikonocni-vajecny-dort/

VELIKONOČNÍ VAJÍČKOVÝ DORT (LOW CARB)

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
vajíčka 2 kusy
mozzarella 1 kus
mouka dýňová 60 g
mouka kokosová 60 g
sůl 1 špetka
vajíčka 5 kusů
zeleninová směs sterilovaná, nakládaná 300 g
nakládané kyselé okurky 3 kusy
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 100 g
majonéza 100 g
tvaroh měkký tučný 60 g
xylitol, cukr březový 1 lžička
Ume ocet 1 lžíce
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 0,5 lžičky
želatina 30 g

Postup přípravy

  1. Mozzarellu bez nálevu rozmixujeme s vejci, přidáme sůl a mouky. Dýňová mouka vytvoří krásnou zelenou barvu, pokud jí nemáte, můžete použít mandlovou, či jinou semínkovou mouku. Smícháme v sekáčku a vytvoříme drobivé těsto, která přendáme do dortové formy o průměru 20 cm pokryté pečícím papírem. Těsto přitlačíme rukama na dno. Pečeme cca 10 minut na 180 °C.

  2. Uvařená vejce nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájenou šunku, okurky a kyselou zeleninu s nálevem a promícháme. Spojíme vše s majonézou a tvarohem. Ochutíme solí, octem, pepřem a také sladidlem, aby se vyrovnala kyselá chuť nakládané zeleniny.

  3. Želatinu v mističce rozmícháme s 1 dl vody a v mikrovlnné troubě na 1 minutu rozpustíme. Ještě teplou želatinu dáme do vaječné směsi (5 lžic želatiny si odložíme stranou), mícháním spojíme a vlijeme do dortové formy. Na 10 minut dáme dort vychladit. Po utuhnutí povrchu na něj rozložíme okurky a feferony na ozdobu a polejeme odloženou želatinou. Opět dáme vychladit na 2 hodiny do lednice.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů