Dělá se na sladko i na slano, já si vybrala druhou variantu. A samozřejmě i jindy než na velikonoce :)
Děkujeme Terezce Kalašové za recept :)
- 10h
- 5 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
5 kusů |
5 kusů |
500 ml |
500 ml |
vařená mrkev nakrájená na malé kostičky 1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vejce rozmíchejte spolu s mlékem a ostatními ingrediencemi v hrnci, přiveďte k varu, pomalu, aby se nezačala vajíčka srážet příliš rychle a mléko nezačalo škrábat dno. Nechte krátce vařit, dokud se nezačnou vajíčka v mléku srážet. Odstavte z plotny, přeceďte a naplňte platýnko ( já improvizovala silonkama ????) do tvaru koule a pořádně utáhněte, vymačkejte co nejvíce tekutiny. Pověste a nechejte vykapat a ztuhnout, ideálně přes noc.
-
Krájejte na plátky a podávejte klidně takhle samotné, je to docela dobré :)
Makronutrienty
32%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 512 kJ | 883 kJ |
Kalorická hodnota | 122 kcal | 211 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,81 g
0,668 g |
11,7 g
1,15 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,681 SVJ | 1,17 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,04 g
2,51 g |
12,1 g
4,33 g |
Bílkoviny | 7,76 g | 13,4 g |
Sůl | 0,897 g | 1,55 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů