Velikonoční nádivkový trojboj

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Každý si vybere dle své chuti :)

Velikonoční nádivkový trojboj

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
rohlíky 5 kusů
vývar z kostí domácí 200 ml
vajíčka 6 kusů
maso uzené vepřové 500 g
petrželka, petrželová nať 1 hrst
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
muškátový květ mletý 1 g
rohlíky 5 kusů
játra kuřecí 400 g
kuřecí srdce 600 g
cibule 1 kus
vajíčka 6 kusů
mléko polotučné 1,5% tuku 100 ml
petrželka, petrželová nať 1 hrst
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
muškátový květ mletý 1 g
rohlíky 5 kusů
mléko polotučné 1,5% tuku 200 ml
vajíčka 6 kusů
sýr tvrdý, snížený obsah tuku 400 g
petrželka, petrželová nať 1 hrst
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
muškátový květ mletý 1 g

Postup přípravy

  1. Začneme tím, že dáme vařit uzené maso. Nakrájíme cibuli, kuřecí játra a srdce na malé kousky a dusíme, dokud srdce nezměknou.

  2. Všechny rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Všechna vajíčka rozklepneme a rozšleháme vidličkou. Smícháme s rohlíky a nasekanou petrželovou natí a necháme chvilku proležet.

  3. Mezi tím si nakrájíme na kostičky sýr Rohlíky s vajíčkem rozdělíme na 3 díly. Do jednoho dílu přimícháme mléko a nakrájený sýr. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Dobře promícháme. Nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.

  4. Uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky a přidáme spolu s vývarem do druhého dílu rohlíkového základu. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Dobře promícháme a pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.

  5. Udušené kuřecí drůbky přidáme do 3 dílu základu, přidáme mléko, sůl, pepř a muškátový květ. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova. Servírujeme nakrájené na kostičky, ozdobené zeleninou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů