Velikonoční nádivkový trojboj
Každý si vybere dle své chuti :)
- 2h
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
rohlíky | 5 kusů |
vývar z kostí domácí | 200 ml |
vajíčka | 6 kusů |
maso uzené vepřové | 500 g |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
muškátový květ mletý | 1 g |
rohlíky | 5 kusů |
játra kuřecí | 400 g |
kuřecí srdce | 600 g |
cibule | 1 kus |
vajíčka | 6 kusů |
mléko polotučné 1,5% tuku | 100 ml |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
muškátový květ mletý | 1 g |
rohlíky | 5 kusů |
mléko polotučné 1,5% tuku | 200 ml |
vajíčka | 6 kusů |
sýr tvrdý, snížený obsah tuku | 400 g |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
muškátový květ mletý | 1 g |
Postup přípravy
-
Začneme tím, že dáme vařit uzené maso. Nakrájíme cibuli, kuřecí játra a srdce na malé kousky a dusíme, dokud srdce nezměknou.
-
Všechny rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Všechna vajíčka rozklepneme a rozšleháme vidličkou. Smícháme s rohlíky a nasekanou petrželovou natí a necháme chvilku proležet.
-
Mezi tím si nakrájíme na kostičky sýr Rohlíky s vajíčkem rozdělíme na 3 díly. Do jednoho dílu přimícháme mléko a nakrájený sýr. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Dobře promícháme. Nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.
-
Uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky a přidáme spolu s vývarem do druhého dílu rohlíkového základu. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Dobře promícháme a pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.
-
Udušené kuřecí drůbky přidáme do 3 dílu základu, přidáme mléko, sůl, pepř a muškátový květ. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova. Servírujeme nakrájené na kostičky, ozdobené zeleninou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů