Opravdu chutná jako nádivka, pečivo netřeba - nízosacharidová verze je skvělá nejen na Velikonoce.
Děkujeme Jozefu Kabátovi za další skvělý recept :)
- 1h:15m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Nádivka | |
---|---|
800 g |
800 g |
130 g |
130 g |
150 g |
150 g |
400 g |
400 g |
250 g |
250 g |
4 kusy |
4 kusy |
100 ml |
100 ml |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Brokolici jsem uvařil do měkka na páře a rozmačkal. Špenát natrhal na menší kousky, maso nakrájel na kostky cca 1 cm, goudu nastrouhal nahrubo, mrkev nakrájel na kostky cca 1/2 cm, uvařil do měkka a vše smíchal dohromady.
-
Vyšlehal vejce se smetanou, přidal sůl, pepř a vmíchal k ostatním potravinám. Vysypal do formy 26 cm na pečící papír, uhladil lžicí a pekl 70 minut na 180 °C. Nechat dobře vychladit a drží perfektně pohromadě. Je skvělá, budu dělat nejenom na Velikonoce.
Makronutrienty
18%
42%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 544 kJ | 1 416 kJ |
Kalorická hodnota | 130 kcal | 338 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,12 g
1,53 g |
10,7 g
3,99 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,412 SVJ | 1,07 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,93 g
4,62 g |
23,2 g
12 g |
Bílkoviny | 9,27 g | 24,1 g |
Sůl | 0,704 g | 1,83 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů