Tuto výbornou lowcarb nádivku doplníme třeba pečeným kuřecím stehýnkem a čerstvým salátem - velikonoční oběd od Ludmily Havlové jedna báseň!
- 1h:20m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Pečivo do nádivky | |
---|---|
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
20 g |
20 g |
5 kusů |
5 kusů |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 10 g |
10 g |
Nádivka | |
500 g |
500 g |
100 ml |
100 ml |
8 kusů |
8 kusů |
60 g |
60 g |
4 kusy |
4 kusy |
2 hrsti |
2 hrsti |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
4 kusy |
4 kusy |
2 g |
2 g |
4 kusy |
4 kusy |
Postup přípravy
-
Ušlehat sní z bílků a lehce do něj zamíchat postupně všechny ingredience (máslo jsem dala rozehřáté), dát do formy s pečícím papírem(použila jsem formu na biskupský chlebík) a upečeme.
-
Necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájené vepřové a uzené maso(cca půl kila), zalijeme 1dcl mléka +4 celá vejce, utřeme 60g másla se 4 žloutky a přidáme.
Nakrájíme bylinky(čím víc,tím lépe), sůl, pepř, česnek, muškát, promícháme a nakonec přidáme sníh ze 4 bílků, dáme do pekáčku a pečeme do zlatova.
Makronutrienty
13%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 875 kJ | 2 538 kJ |
Kalorická hodnota | 209 kcal | 607 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,37 g
0,765 g |
12,7 g
2,22 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,437 SVJ | 1,27 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16 g
5,78 g |
46,3 g
16,8 g |
Bílkoviny | 12,6 g | 36,5 g |
Sůl | 1,41 g | 4,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů