Velikonoční nádivka

šmakoun

Velikonoční nádivka

Skvěle dochucená klasika ve vegetariánské úpravě, která nesmí o Velikonocích chybět, navíc plná bílkovin díky Šmakounovi.

Postup přípravy

  1. Rohlíky, Šmakouna, cibuli, bylinky a česnek nakrájejte. Oddělte žloutky od bílků. Cibuli nechte zesklovatět na oleji. Do mísy dejte nakrájené rohlíky, bylinky, Šmakouna, osmahnutou cibuli a česnek. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přidejte žloutky, postupně přilévejte vývar a promíchejte, aby rohlíky nasákly.

  2. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a přidejte k rohlíkové směsi. Zlehka promíchejte. Dejte do formy (na biskupský chlebíček) vyložené pečicím papírem a pečte cca 45 minut při 160 °C.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte