Skvěle dochucená klasika ve vegetariánské úpravě, která nesmí o Velikonocích chybět, navíc plná bílkovin díky Šmakounovi.
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Nádivka | |
---|---|
bílkový sýr (šmakoun, schmaky) uzený 300 g |
300 g |
4 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
250 ml |
250 ml |
2 hrsti |
2 hrsti |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Rohlíky, Šmakouna, cibuli, bylinky a česnek nakrájejte. Oddělte žloutky od bílků. Cibuli nechte zesklovatět na oleji. Do mísy dejte nakrájené rohlíky, bylinky, Šmakouna, osmahnutou cibuli a česnek. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přidejte žloutky, postupně přilévejte vývar a promíchejte, aby rohlíky nasákly.
-
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a přidejte k rohlíkové směsi. Zlehka promíchejte. Dejte do formy (na biskupský chlebíček) vyložené pečicím papírem a pečte cca 45 minut při 160 °C.
Makronutrienty
51%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 611 kJ | 1 355 kJ |
Kalorická hodnota | 146 kcal | 324 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,1 g
1,01 g |
33,6 g
2,25 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,51 SVJ | 3,36 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,71 g
1,19 g |
12,6 g
2,63 g |
Bílkoviny | 9,05 g | 20,1 g |
Sůl | 1,23 g | 2,72 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů