VELIKONOČNÍ MAZANEC - LC
Velikonoční nízkosacharidový mazanec - klasika zdravěji.
- 3h
- 8 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Pečivo
- Vegetariánské recepty
- Velikonoce
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 120 g |
mouka kokosová | 60 g |
žloutky | 2 kusy |
droždí kostka | 0,5 kusu |
erythritol, sukrin | 5 lžiček |
máslo čerstvé | 20 g |
mléko plnotučné, selské | 100 ml |
citrónová kůra | 1,5 lžiček |
rum (originál tuzemský) | 1,5 lžiček |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 0,5 lžičky |
brusinky sušené bez cukru | 10 g |
vajíčka | 1 kus |
mandle lupínky | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Smícháme droždí se sladidlem a necháme vzejít kvásek. Nejdříve přidáme mokré ingredience a nakonec vmícháme suché ingredience. Těsto necháme 2h odpočinout, vytvarujeme bochánek, který potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi. Pečeme v troubě na 180° zhruba 40 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů