Velikonoční nízkosacharidový mazanec - klasika zdravěji.
- 3h
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
120 g |
120 g |
60 g |
60 g |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
5 lžiček |
5 lžiček |
20 g |
20 g |
100 ml |
100 ml |
1,5 lžiček |
1,5 lžiček |
1,5 lžiček |
1,5 lžiček |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
10 g |
10 g |
Navrch | |
1 kus |
1 kus |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Smícháme droždí se sladidlem a necháme vzejít kvásek. Nejdříve přidáme mokré ingredience a nakonec vmícháme suché ingredience. Těsto necháme 2h odpočinout, vytvarujeme bochánek, který potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi. Pečeme v troubě na 180° zhruba 40 minut.
Makronutrienty
25%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 401 kJ | 757 kJ |
Kalorická hodnota | 335 kcal | 181 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,7 g
2,68 g |
6,85 g
1,45 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,27 SVJ | 0,685 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,7 g
6,72 g |
13,9 g
3,63 g |
Bílkoviny | 13,1 g | 7,11 g |
Sůl | 0,248 g | 0,134 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů