Velikonoční Jidáše s agáve

Velikonoční Jidáše jsou chutné uzly z kynutého těsta. Tradičně se potírají medem. Avšak zde se po upečení natírají právě zmíněným agáve, což tomuto receptu přidá potřebný šmrnc.

Velikonoční Jidáše s agáve

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
mléko rostlinné 200 ml
cukr třtinový 30 g
droždí kostka 25 g
hladká mouka pšeničná 500 g
tuk ztužený na pečení - Hera 60 g
citrónová kůra 1 lžička
pomerančová kůra 1 lžička
sirup agávový 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Do vlažného mlieka urobíme kvások: rozdrobíme droždie, pridáme 1ČL cukru a poprášime múkou. Keď nám kvások narastie, tak vieme, že je hotový :) V mise zmiešame všetky suroviny a vlejeme kvások. Necháme 40 minút kysnúť.

  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na 20 kúskov, z každého vyvaľkáme asi 30cm pás a ten prehneme napoly. Konce omotáme okolo seba - na uzol, ako povraz, a dáme na plech ešte 20 minút kysnúť.

  3. Pečieme na 180 stupňov asi 15 minút. Po upečení potrieme agáve.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů