Velikonoční Jidáše s agáve
Velikonoční Jidáše jsou chutné uzly z kynutého těsta. Tradičně se potírají medem. Avšak zde se po upečení natírají právě zmíněným agáve, což tomuto receptu přidá potřebný šmrnc.
- 2h
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mléko rostlinné | 200 ml |
cukr třtinový | 30 g |
droždí kostka | 25 g |
hladká mouka pšeničná | 500 g |
tuk ztužený na pečení - Hera | 60 g |
citrónová kůra | 1 lžička |
pomerančová kůra | 1 lžička |
sirup agávový | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Do vlažného mlieka urobíme kvások: rozdrobíme droždie, pridáme 1ČL cukru a poprášime múkou. Keď nám kvások narastie, tak vieme, že je hotový :) V mise zmiešame všetky suroviny a vlejeme kvások. Necháme 40 minút kysnúť.
-
Vykysnuté cesto rozdelíme na 20 kúskov, z každého vyvaľkáme asi 30cm pás a ten prehneme napoly. Konce omotáme okolo seba - na uzol, ako povraz, a dáme na plech ešte 20 minút kysnúť.
-
Pečieme na 180 stupňov asi 15 minút. Po upečení potrieme agáve.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů