Velikonoční beránek bez lepku

Monovaření

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Velikonoční beránek bez lepku

Velikonoce na krku a bezlepkáři zas budou po návštěvách smutně koukat na pečený beránky, mazance a jiný mňamky, který si k tomu kafi nesměj dát. Buďte od tý dobroty a upečte jim vynikajícího beránka bez lepku, kterej je vláčnej, božsky voní máslem a rozinkama v rumu! Ať jim to neni líto

Postup přípravy

  1. Oddělíme žloutky od bílků, ze kterých vyšleháme sníh se špetkou soli. Mouku smícháme s kypřícím práškem.

    Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a přišleháme do ní žloutky, citronovou kůru a vanilku.

  2. Pak přimícháme střídavě mouku a teplou vodu. Ještě rozinky a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.

    Pak přimícháme střídavě mouku a teplou vodu. Ještě rozinky a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.
  3. Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme kokosem a vlijeme do ní těsto.

    Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme kokosem a vlijeme do ní těsto.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 50 minut.

    Hotového beránka pocukrujeme moučkou nebo taky ne a je to

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte