VEJCE NATVRDO SE STUDENOU KOPROVOU OMÁČKOU
Lowcarb lehké jídlo do letních dnů. Děkujeme Věře Husákové za super tip :)
- 5m
- 2 porce
- středně obtížné
- Bez tepelné úpravy
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Polevy, krémy, náplně
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
zakysaná smetana | 2 lžíce |
majonéza | 1 lžíce |
hořčice dijonská | 1 lžička |
kopr čerstvý, koprová nať | 2 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
mléko polotučné 1,5% tuku | 100 ml |
Postup přípravy
-
Smíchám zakysanku s majonézou a hořčicí, osolím, opepřím, je-li třeba zředím mlékem nebo smetanou a přidám najemno nakrájený kopr. Uvařená vejce natvrdo dám na talíř a přeliji omáčkou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů