
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
4 kusy |
4 kusy |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 stroužek |
1 stroužek |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Zeleninku očistíme, dáme na plech, pokrájame nadrobno, aby sa nám čo najkratšie piekla. Pokvapkáme ju olivovým olejom a osolíme. Pečieme ju na 200 stupňov do zmäknutia. Po jej upečení si dáme zovrieť vodu, tak 1,5l.
-
Zeleninu premiestnime do nádoby, v ktorej ju budeme mixovať. Ja som ju mixovala ponorným mixérom v klasickom hrnci na polievku. Dochutíme ju uvedenými koreninami a jedným prelisovaným strúčikom cesnaku. Počas servírovania ju pokvapkáme rastlinnou smotanou, alebo ako v mojom prípade - kokosovým krémom.
Prajem dobrú chuť ❤️
Makronutrienty
62%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 285 kJ | 960 kJ |
Kalorická hodnota | 68,2 kcal | 229 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,46 g
1,77 g |
28,5 g
5,94 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,846 SVJ | 2,85 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,37 g
0,484 g |
11,4 g
1,63 g |
Bílkoviny | 1,81 g | 6,09 g |
Sůl | 0,908 g | 3,06 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů