Veggie orechovec s hruškami

Healty Kiki

To všetko sa spája v tomto recepte na jesenný ORECHOVEC Blíži sa nám jeseň a sezóna vlašských orechov, tak sa na ňu nalaďme touto orechovou verziou známeho makovca, ktorá v sebe spája všetky vône a chute jesene: pomarančovú, hruškovú, škoricovú a anízovú spolu s tou karamelovou vďaka skvelému javorovému sirupu :) V koláči nenájdete žiadne živočíšne produkty, je teda vhodný aj pre vegánov :) Po dlhšej dobe začínam znovu makať na svojom blogu: http://www.plantbenefits.com/

Veggie orechovec s hruškami

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
polohrubá mouka špaldová celozrnná 300 g
ořechy vlašské mleté 150 g
len, lněné semínko mleté 4 lžičky
cukr třtinový 100 g
kypřící prášek do pečiva 1 kus
pomerančová kůra 1 lžička
skořice mletá 1 lžička
anýz 1 lžička
mléko rostlinné 400 ml
olej řepkový 50 ml
šťáva pomerančová čerstvá 100 ml
hruška 6 kusů
sirup javorový 3 lžíce
ořechy vlašské 2 hrsti

Postup přípravy

  1. V mise zmiešame dôkladne zvlášť všetky suché ingrediencie. Prilejeme k nim rastlinné mlieko, olej a šťavu z 1/2 pomaranča, zvyšok šťavy si necháme na poliatie koláča.

  2. Hrušky ošúpeme, necháme ich vcelku a omočíme v pomarančovej šťave.

  3. Vypracujeme cesto, to následne nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Do cesta vsadíme hrušky a dáme orechovec na asi 40 minút, piecť do vyhriatej rúry, pri teplote 170 stupňov. O tom, či je koláč upečený, sa presviedčame špajdlou.

  4. Po jeho upečení do neho narobíme dierky a najeleme naň javorový sirup a zvyšnú pomarančovú šťavu. Orechovec posypeme vlašskými orieškami, ktoré predtým nasucho opražíme a pred dokončením polejeme tiež javorovým sirupom, aby sme ich mali mierne skaramelizované.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů