Veggie orechovec s hruškami
To všetko sa spája v tomto recepte na jesenný ORECHOVEC Blíži sa nám jeseň a sezóna vlašských orechov, tak sa na ňu nalaďme touto orechovou verziou známeho makovca, ktorá v sebe spája všetky vône a chute jesene: pomarančovú, hruškovú, škoricovú a anízovú spolu s tou karamelovou vďaka skvelému javorovému sirupu :) V koláči nenájdete žiadne živočíšne produkty, je teda vhodný aj pre vegánov :) Po dlhšej dobe začínam znovu makať na svojom blogu: http://www.plantbenefits.com/
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Recepty po babičce
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
polohrubá mouka špaldová celozrnná | 300 g |
ořechy vlašské mleté | 150 g |
len, lněné semínko mleté | 4 lžičky |
cukr třtinový | 100 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
pomerančová kůra | 1 lžička |
skořice mletá | 1 lžička |
anýz | 1 lžička |
mléko rostlinné | 400 ml |
olej řepkový | 50 ml |
šťáva pomerančová čerstvá | 100 ml |
hruška | 6 kusů |
sirup javorový | 3 lžíce |
ořechy vlašské | 2 hrsti |
Postup přípravy
-
V mise zmiešame dôkladne zvlášť všetky suché ingrediencie. Prilejeme k nim rastlinné mlieko, olej a šťavu z 1/2 pomaranča, zvyšok šťavy si necháme na poliatie koláča.
-
Hrušky ošúpeme, necháme ich vcelku a omočíme v pomarančovej šťave.
-
Vypracujeme cesto, to následne nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Do cesta vsadíme hrušky a dáme orechovec na asi 40 minút, piecť do vyhriatej rúry, pri teplote 170 stupňov. O tom, či je koláč upečený, sa presviedčame špajdlou.
-
Po jeho upečení do neho narobíme dierky a najeleme naň javorový sirup a zvyšnú pomarančovú šťavu. Orechovec posypeme vlašskými orieškami, ktoré predtým nasucho opražíme a pred dokončením polejeme tiež javorovým sirupom, aby sme ich mali mierne skaramelizované.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů