Veggie hráškový guláš

Healty Kiki

Hráškový veggie guláš už nejakú tú dobu obdivujem na insta-účtoch vegan reštík :) Dnes som šla v obchode okolo skvelých tofu párkov od Luntera, a v mrazáku nám ležal hrášok, tak ma napadlo, že si ten guláš konečne aj ja pripravím :) Tu je moja verzia hráškového bezmäsitého gulášu :)

Veggie hráškový guláš

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
cibule 1 kus
hrášek mražený 360 g
olej řepkový 1 lžíce
houby sušené, směs 4 hrsti
tofu ochucené, chilli 100 g
paprika sladká mletá uzená 3 lžičky
kmín mletý 3 lžičky
majoránka sušená drhnutá 3 lžičky
pepř černý mletý 1 lžička
pepř černý celý 5 kuliček
sůl 1 lžička
česnek stroužky 3 kusy
škrob jemný 1 lžíce
brambory konzumní pozdní 5 kusů
celer 0,5 kusu
máslo, rostlinná alternativa 20 g
rostlinná smetana 200 g
sůl 1 lžička
petrželka, petrželová nať 1 hrst

Postup přípravy

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno a opečieme na rozohriatom oleji dozlatista. K cibuli pridáme mrazený hrášok a chvíľu restujeme. Pridáme na kolieska nakrájaný tofu párok a sušené hríby. Zalejeme vodou.

  2. Ochutíme údenou paprikou, rascou, majoránom, čiernym korením a morskou soľou. Počas varenia zahustíme buď strúhankou alebo niečim iným, čím radi jedlá zahusťujeme.

  3. Varíme, dokiaľ nám hríbiky pekne nezmäknú. Ešte lepšiu chuť dodá gulášu prelisovaný cesnak.

  4. Ku gulášu sa nám perfektne hodí zeleninové resp. zemiakové pyré :) Ja milujem s ním experimentovať a tak som k zemiakom pridala ešte aj zeler :)

  5. Zemiaky spolu so zelerom očistíme, nakrájame nadrobno a uvaríme v osolenej vode. Varíme domäkka. Po uvarení zeleninu scedíme.

  6. Pridáme k nej rastlinné maslo, trošku smotany a ochutíme. Mixujeme klasickým metličkovým mixérom.

  7. A kto ľúbi opekanú cibuľku k zemiakom alebo gulášu tak ako ja, tak si ňou môže toto jedlo perfektne spestriť :)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů