Vegetariánske Mrkvovo-Šampiňónové kari karbonátky

Healty Kiki

Pre mnohých môže byť síce ešte len ráno no aj takí sa chcú určite nainspirovať a uvariť si perfektný, odľahčený obedík:) Vynikajúce šťavnaté Vegetariánske Mrkvovo-Šampiňónové kari karbonátky

Vegetariánske Mrkvovo-Šampiňónové kari karbonátky

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
mrkev 4 kusy
celer 0,25 kusu
brambory konzumní pozdní 1 kus
žampion 6 kusů
ovesná mouka 5 lžic
škrob kukuřičný 3 lžíce
vajíčka 3 kusy
kořenicí směs kari, jemné 1 lžička
kopr čerstvý, koprová nať 1 lžička
kmín mletý 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
sůl himálajská jemná 1 lžička
pesto zelené, bylinky 2 lžíce
petrželka, petrželová nať 1 lžíce
kokosový olej 4 lžíce
rukola 3 hrsti
polníček 3 hrsti
ředkvičky 6 kusů
cibulka jarní, sečka 3 kusy
rajčata 2 kusy
slunečnicová semínka 1 lžíce
ocet jablečný 2 lžíce
olivový olej 2 lžíce
med včelí 1 lžíce
kopr čerstvý, koprová nať 1 lžíce
sůl himálajská jemná 0,5 lžičky
voda 50 ml

Postup přípravy

  1. Zeleninku si postrúhame, šampiňóny buď nakrájame najemno alebo ich tak najemno nastrúhame. Všetky ingrediencie zmiešame dokopy. My sme karbonátky smažili v panvici na lievance na kokosom oleji

  2. Šalát je na štýl alá "čo dom, teda kuchyňa dala" ale chuťovo je výborný. Prišla doň rucola, polníček (z každého 3 hrste), 5-6 reďkoviek, jarná cibuľka a paradajky a slnečnicové semienka. Zálievka: 2PL jablčného octu, 2PL olivového oleja, 1PL medu, kôpor, morská soľ a troška vody

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů