VEGE PAŠTIKA

Michaela Rau

"vege pastika" aneb vegetarian ze mne nikdy fakt asi nebude, ale svačina dobra :) #chutna #zdravastrava #zdravasvacina #doruky #doprace #doskoly #vegetarianska #verze #cockova #pastika #vege #zemenebude #masojemaso #cervenacocka #cervenasosovica #pohanka #vlocky #portskevino #arasidovemaslo #vegetable #pate #vegetablepate #redlentils #vegetarian #buckwheat #oats #peanutbutter #healthysnack

VEGE PAŠTIKA

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
čočka červená 150 g
pohanka 30 g
ovesné vločky jemné 20 g
vajíčka 1 kus
česnek stroužky 2 kusy
cibule 1 kus
olej řepkový 1 lžíce
sojová omáčka 1 lžíce
víno červené jakostní 100 ml
majoránka sušená drhnutá 1 lžíce
Polévka univerzální bylinkový a kořenící přípravek 2 lžičky
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
muškátový ořech mletý 1 špetka
máslo arašídové 20 g
vajíčka 1 kus

Postup přípravy

  1. Čočku povařte ve vyvaru po dobu 15 min, na zaver vmichejte libovolne vlocky a nechte vychladnout, pohanku povařte 20 minut v mirne osolené vode (nebo pouzijte instantni poh.vlocky a zalijte je vrouci vodou v pomeru 1:3).

  2. Na oleji osmahnete menší cibuli dozlatova, přidejte ostatni suroviny, projedte dohladka ponorným mixerem a dle potřeby dosolte.

  3. -Rozdělte do muffinovych kosíčků (pečte radeji v muff. plechu) a pečte na 180°C 20 minut, poté potřetre rozšlehaným vejcem a dejte ještě na 5 minut dopéct. Je moc dobrá teplá i studená:).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů