Vege burgry
Žampiony Portobello jsou považovány za superpotravinu. Obsahují spoustu minerálů a vitamínů. Jedna jediná porce prý pokryje doporučenou denní potřebu vitamínu D.
- 35m
- 3 porce
- jednoduché
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
žampiony čerstvé portobello | 100 g |
sýr čedar, cheddar | 100 g |
mozzarella, měkký sýr | 1 kus |
cibule | 1 kus |
špenát, čerstvé listy | 1 hrst |
česnek stroužky | 2 kusy |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
olej řepkový | 1 lžíce |
pečivo - kaiserka, bulka, houska | 3 kusy |
olej řepkový | 1 lžička |
ledový salát | 3 listy |
rajčata | 1 kus |
hořčice kremžská | 1 lžíce |
majonéza rostlinná | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Žampionům vylomíme nožky a ty nakrájíme na kostičky. Do misky nastrouháme čedar a mozzarelu. Jednu cibuli nakrájíme na kousky a spolu s prolisovaným česnekem jí orestujeme na troše oleje. Přidáme pokrájené nožky hub, špenát, osolíme, opepříme a nacháme zavadnout. Přidáme ke strouhanému sýru, promícháme a rozdělíme na tři díly, kterými naplníme hlavičky žampionů.
-
Do zapékací misky nalijeme trochu oleje, vyskládáme tam plněné houby a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 20 minut.
-
Hamburgrové bulky rozkrojíme a řeznou plochou položíme na rozpálenou pánev vytřenou olejem. Opečeme dozlatova.
-
Zbylou cibuli nakrájíme na kroužky, rajče rozkrájíme na plátky. Na spodní část bulky položíme list salátu, na něj opečenou hlavu Portobella, potřeme hořčicí, na ní položíme rajče, poklademe majonézu a navrch položíme plátek cibule. Přiklopíme druhou částí bulky a propíchneme špejlí.
-
Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů