Vege burgry

Snědeno.cz

Žampiony Portobello jsou považovány za superpotravinu. Obsahují spoustu minerálů a vitamínů. Jedna jediná porce prý pokryje doporučenou denní potřebu vitamínu D.

Vege burgry

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
žampiony čerstvé portobello 100 g
sýr čedar, cheddar 100 g
mozzarella, měkký sýr 1 kus
cibule 1 kus
špenát, čerstvé listy 1 hrst
česnek stroužky 2 kusy
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
olej řepkový 1 lžíce
pečivo - kaiserka, bulka, houska 3 kusy
olej řepkový 1 lžička
ledový salát 3 listy
rajčata 1 kus
hořčice kremžská 1 lžíce
majonéza rostlinná 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Žampionům vylomíme nožky a ty nakrájíme na kostičky. Do misky nastrouháme čedar a mozzarelu. Jednu cibuli nakrájíme na kousky a spolu s prolisovaným česnekem jí orestujeme na troše oleje. Přidáme pokrájené nožky hub, špenát, osolíme, opepříme a nacháme zavadnout. Přidáme ke strouhanému sýru, promícháme a rozdělíme na tři díly, kterými naplníme hlavičky žampionů.

  2. Do zapékací misky nalijeme trochu oleje, vyskládáme tam plněné houby a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 20 minut.

  3. Hamburgrové bulky rozkrojíme a řeznou plochou položíme na rozpálenou pánev vytřenou olejem. Opečeme dozlatova.

  4. Zbylou cibuli nakrájíme na kroužky, rajče rozkrájíme na plátky. Na spodní část bulky položíme list salátu, na něj opečenou hlavu Portobella, potřeme hořčicí, na ní položíme rajče, poklademe majonézu a navrch položíme plátek cibule. Přiklopíme druhou částí bulky a propíchneme špejlí.

  5. Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů