Je snadný, chutný a výhodou tohoto „sýru“ je to, že jej lze přidat do všeho.
- 10m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
20 g |
20 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1,5 lžiček |
1,5 lžiček |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Pakliže máte raději krémovější chutě, přidejte více mandlí či pár kešu oříšků. Vše umixujte ve Vašem mixéru (v tzv. food processuru) na jemno či do hrubší konzistence Parmezánu.
Makronutrienty
21%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 022 kJ | 422 kJ |
Kalorická hodnota | 483 kcal | 101 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,5 g
3,06 g |
3,45 g
0,637 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,65 SVJ | 0,345 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
38,6 g
4,1 g |
8,05 g
0,855 g |
Bílkoviny | 22,2 g | 4,64 g |
Sůl | 10,9 g | 2,28 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů