
Když jsem byla malá, bábovka u nás voněla každou sobotu. Co si tak udělat bábovku, která bude chutnat stejně jak od maminky a bude veganská?
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka pšeničná celozrnná 400 g |
400 g |
200 g |
200 g |
250 ml |
250 ml |
200 ml |
200 ml |
vláknina psyllium, jitrocelová 45 g |
45 g |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Smícháme 3 PL psyllia s 4 PL vody a necháme chvilku odstát. Polohrubou mouku, cukr a prášek do pečiva nasypeme do mísy, přilijeme mléko (já použila sójové) a olej. Zamícháme a přidáme do směsi nabobtnalé psyllium. Vše řádně promícháme a vypracujeme těsto, které vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Bábovku zvolna pečeme asi 40 - 45 minut.
Makronutrienty
65%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 575 kJ | 1 442 kJ |
Kalorická hodnota | 376 kcal | 345 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
44,7 g
18,7 g |
41 g
17,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,47 SVJ | 4,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,4 g
2,26 g |
17,8 g
2,07 g |
Bílkoviny | 5,11 g | 4,68 g |
Sůl | 0,578 g | 0,53 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů