Když jsem byla malá, bábovka u nás voněla každou sobotu. Co si tak udělat bábovku, která bude chutnat stejně jak od maminky a bude veganská?
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka pšeničná celozrnná 400 g |
400 g |
200 g |
200 g |
250 ml |
250 ml |
200 ml |
200 ml |
vláknina psyllium, jitrocelová 45 g |
45 g |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Smícháme 3 PL psyllia s 4 PL vody a necháme chvilku odstát. Polohrubou mouku, cukr a prášek do pečiva nasypeme do mísy, přilijeme mléko (já použila sójové) a olej. Zamícháme a přidáme do směsi nabobtnalé psyllium. Vše řádně promícháme a vypracujeme těsto, které vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Bábovku zvolna pečeme asi 40 - 45 minut.
Makronutrienty
51%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 310 kJ | 2 101 kJ |
Kalorická hodnota | 552 kcal | 502 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
45,3 g
18,8 g |
41,2 g
17,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,53 SVJ | 4,12 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
38,4 g
2,28 g |
34,9 g
2,07 g |
Bílkoviny | 5,91 g | 5,37 g |
Sůl | 0,582 g | 0,53 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů