Vegan lehký sýr česneko-bylinkový
Na přípravu jednoduchý, ale aby byl opravdu dobrý, připravme se na to, že celý proces trvá pár dní.
- 4h:15m
- 10 porcí
- jednoduché
- Lchf, low carb
- Mražení a chlazení
- Paleo
- Párty
- Pomazánky
- Primal
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
ořechy kešu | 240 g |
citrón | 3 kusy |
česnek stroužky | 2 kusy |
česnek sušený / granulovaný | 1 lžička |
voda | 180 ml |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 2 lžičky |
sůl | 0,5 lžičky |
olivový olej | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Kešu utopíme v misce s vodou a umístíme do lednice nejméně 1/2 dne, ale klidně i na 2 dny, aby se pořádně nacucal. Pokud tedy nemáme tu trpělivost, můžeme ho namočit do horké vody a použít za 6 hodin, ale není to ono.
-
Pak kešu osušíme a rozmělníme spolu s ostatními ingrediencemi za použití veškeré možné techniky. Je důležité dosáhnout opravdu co nejvíce krémové konzistence. V tuto chvíli můžeme i ochutnat a přidat buď česnek, droždí, nebo citrón, jak nám to vyhovuje.
-
Vytvarujeme do podoby disku a zabalíme do papíru. No a pak opět umístíme do lednice tak na 6-10 hodin, kdy se hmota sama začne od papíru odlepovat. Před podáváním posypeme čerstvým posekaným koprem. Kdo nemá rád kopr, použije svoji oblíbenou zelenou kytku :P. V lednici vydrží sýr asi 5 dní (u nás ne :D ).Dobrou chuť!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů