Na přípravu jednoduchý, ale aby byl opravdu dobrý, připravme se na to, že celý proces trvá pár dní.
- 4h:15m
- 10 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Sýr | |
---|---|
240 g |
240 g |
3 kusy |
3 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
180 ml |
180 ml |
2 lžičky |
2 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Kešu utopíme v misce s vodou a umístíme do lednice nejméně 1/2 dne, ale klidně i na 2 dny, aby se pořádně nacucal. Pokud tedy nemáme tu trpělivost, můžeme ho namočit do horké vody a použít za 6 hodin, ale není to ono.
-
Pak kešu osušíme a rozmělníme spolu s ostatními ingrediencemi za použití veškeré možné techniky. Je důležité dosáhnout opravdu co nejvíce krémové konzistence. V tuto chvíli můžeme i ochutnat a přidat buď česnek, droždí, nebo citrón, jak nám to vyhovuje.
-
Vytvarujeme do podoby disku a zabalíme do papíru. No a pak opět umístíme do lednice tak na 6-10 hodin, kdy se hmota sama začne od papíru odlepovat. Před podáváním posypeme čerstvým posekaným koprem. Kdo nemá rád kopr, použije svoji oblíbenou zelenou kytku :P. V lednici vydrží sýr asi 5 dní (u nás ne :D ).Dobrou chuť!
Makronutrienty
35%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 049 kJ | 710 kJ |
Kalorická hodnota | 251 kcal | 170 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,7 g
2,96 g |
9,92 g
2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,47 SVJ | 0,992 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,1 g
3,45 g |
13,6 g
2,33 g |
Bílkoviny | 7,34 g | 4,96 g |
Sůl | 0,476 g | 0,322 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů