Vdolky na slano
Vdolky na slano - ideální ke gulášovce, bramboračce..
- 2h
- 9 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 9 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 375 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 200 ml |
droždí kostka | 0,5 kusu |
olej řepkový | 1 lžíce |
cukr moučka | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
vajíčka | 1 kus |
Postup přípravy
-
Vypracujeme těsto, nechat kynout asi 3/4 hodiny. Poté rozdělit na stejné díly a vypracovat bochánek. Potřít vejcem, posypat mákem a péct na 230st. až budou mít pěknou barvu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů