Vdolky na slano - ideální ke gulášovce, bramboračce..
- 2h
- 9 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
375 g |
375 g |
200 ml |
200 ml |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Vypracujeme těsto, nechat kynout asi 3/4 hodiny. Poté rozdělit na stejné díly a vypracovat bochánek. Potřít vejcem, posypat mákem a péct na 230st. až budou mít pěknou barvu.
Makronutrienty
75%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 124 kJ | 813 kJ |
Kalorická hodnota | 269 kcal | 194 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
45,5 g
1,89 g |
32,9 g
1,37 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,55 SVJ | 3,29 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,54 g
0,862 g |
4,01 g
0,623 g |
Bílkoviny | 9,71 g | 7,02 g |
Sůl | 1 g | 0,725 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů