Vdolečky - LC
Neskutečně se low carb vdolky povedly, nečekal jsem takovou dobrotu...dezert či večeře v nízkosacharidovém provedení. Báječný recept od Jozefa Kabáta, děkujeme :)
- 30m
- 8 porcí
- středně obtížné
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Obědy a večeře
- Párty pro děti
- Recepty po babičce
- Smažení v tuku
- Snídaně
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí malé, s | 5 kusů |
zakysaná smetana | 80 g |
mandlová mouka | 150 g |
psylium | 20 g |
erythritol, sukrin | 50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 10 g |
sůl | 1 špetka |
máslo přepuštěné, ghí | 150 g |
marmeláda ovocná, džem | 8 lžiček |
zakysaná smetana | 8 lžiček |
Postup přípravy
-
5 malých vajec jsem vyšlehal do krémovité konzistence, šlehal jsem cca 3 minuty, pak jsem přidal 80 g zakysané smetany a spojil už na malé otáčky.
-
Vedle v míse předtím jsem smíchal 150 g mandlové mouky, 20 g psyllia, 50 g erythritolu, 10 g PDP s vinným kamenem a špetku soli. Při malých otáčkách jsem pomalu přisypával suchou směs do vaječné, spojil a nechal 15 minut odpočinout, Těsto je řídké.
-
Rozpustil jsem si v malém kastrůlku ghí, trochu rozpálil a vkládal placičky. Placičky jsem vytvořil mokrýma rukama, přehazováním z ruky do ruky a nakonec přes děrovanou naběračku ponořil do tuku. Smažil na středním stupni do zlatova, některé jsou trochu víc, musí se u toho stát, včas otočit. Ale když budou tmavší, vůbec to nevadí, jsou velmi chutné, jsou nadýchané, opravdu vdolečky.
-
Namazal jsem je koupenou LC marmeládou (mé pokusy o marmeládu v létě se úplně nepodařily, ale příští rok se znovu posnažím). Protože by padaly dotazy kde jsem koupil, zveřejním i firmu, snad to není nic proti ničemu https://www.kvash.cz/ nakonec trochu zakysanky navrch. Jinak bochánek musí plavat při smažení. Určitě by se daly vdolky použít jako koblihy a naplnit. Jsou dobré i samotné.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů