Varený paprikový bôčik
- 4h
- 10 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mražení a chlazení
- Obědy a večeře
- Paleo
- Párty
- Pomalý hrnec
- Primal
- Recepty po babičce
- Silvestr
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřový bok, bůček bez kosti | 1 kg |
nové koření | 5 kuliček |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
sůl | 2 lžíce |
česnek stroužky | 4 kusy |
vývar masový domácí | 70 ml |
paprika sladká mletá | 2 lžičky |
paprika pálivá mletá | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
česnek sušený / granulovaný | 1 lžička |
Postup přípravy
-
1kg bravčovèho bôčiku dám variť do 2 litrov vody, kde som pridala zopár zrniečok nového korenia, chilli korenie, 2 pl soli a prekrojenè 4 strúčiky cesnaku.Varím pomaly tak 3 hodinky, kožou hore (aby sa koža neprilepila na dno hrnca) Keď je mäsko uvarenè, vyberiem a ešte teplé posolím, okorením, potriem cesnakom.
-
Z vývaru/glazùry si odlejem zvlášť do misky tak 70 ml, pridám mletú červenu papriku 2čl,1čl štipľavú mletú papriku,soľ, korenie a cesnak podľa svojej chuti, premiešam a ponatieram celý uvarený bôčik. Keď vychladne, dám na celú noc do chladničky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů