Vánoční štola

Laduš

Vánoční štola 1 další fotka

Základ tohoto receptu je nízkosacharidový, ovšem rozinky a kandované ovoce low carb nejsou, tak pozor na to.

Musím říct, že štola je mimořádně chutná, úplně se rozplývá na jazyku. Ovšem i velmi vydatná. :)

Postup přípravy

  1. Jako první naložíme rozinky do rumu. Rozinky nejprve spaříme horkou vodou, scedáne a pak dáme do misky a přidáme rum. Misku zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v ledničce přes noc. Občas můžeme promíchat, ať se všechny rozinky pěkně nacucnou.

  2. V míse smícháme sypké suroviny, pak přidáme všechny mokré, až naposled přidáme kandované ovoce a rozinky. Ručně vypracujeme těsto.

    Mokrýma rukama vytvarujeme bochánek, který zlehka vyválíme mezi dvěma pečícími papíry. Opravdu jen zlehka, aby to bylo rovnoměrně, nesmí to být tenké. Jen aby těsto mělo zhruba tvar obdélníku a vlezlo se pak na plech, který použijeme. Těsto překlopíme z jedné strany, pak i z druhé.

    Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme zhruba 30 - 40 minut, podle tloušťky štoly, aby byla upečená dozlatova.

  3. Upečenou štolu potřeme rumem a pak rozpuštěným máslem. Nakonec bohatě posypeme erythritolem. Uchováváme v chladu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte