Vánoční perník

Ha-veselý kopeček

Bílé vánoce si přeje každý z nás...

Vánoční perník

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 400 g
cukr moučka 140 g
máslo 50 g
vajíčka 2 kusy
med včelí 2 lžíce
soda jedlá 1 lžička
kořenicí směs perníkové koření 1 lžička
vaječný bílek 1 kus

Postup přípravy

  1. Ve vodní lázni rozehřeji tuk, med, cukr, kakao a perník.koření, do schladlého přidám vejce a nakonec mouku se sodou.

  2. Vypracuji těsto, zabalím do folie a nechám v ledničče několik dní rozležet.

  3. Vyválím, vykrájím tvary a peču 5min/160°C, pak 10 min/150°C. Upečené ještě horké potřu bílkem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů