Vánoční perník
Bílé vánoce si přeje každý z nás...
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 400 g |
cukr moučka | 140 g |
máslo | 50 g |
vajíčka | 2 kusy |
med včelí | 2 lžíce |
soda jedlá | 1 lžička |
kořenicí směs perníkové koření | 1 lžička |
vaječný bílek | 1 kus |
Postup přípravy
-
Ve vodní lázni rozehřeji tuk, med, cukr, kakao a perník.koření, do schladlého přidám vejce a nakonec mouku se sodou.
-
Vypracuji těsto, zabalím do folie a nechám v ledničče několik dní rozležet.
-
Vyválím, vykrájím tvary a peču 5min/160°C, pak 10 min/150°C. Upečené ještě horké potřu bílkem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů