Tato nizkosacharidová (low carb) a keto štola na vánočním stole nesmí chybět. Upéct tento moučník není těžké a provoní vám byt krásně vánočně...
- 1h:10m
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
90 g |
90 g |
75 g |
75 g |
1 kus |
1 kus |
250 g |
250 g |
125 g |
125 g |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
50 g |
50 g |
Navrch | |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Smíchat vše mokré (šlehačem), smíchat vše suché a vmíchat do mokrého. Péct na 160 °C 60-65 minut. Pokud se bude připalovat, zakrýt alobalem.
-
Ještě teplou potřít máslem a posypat moučkovým xilitolem (normálně ho melu v mlýnku na kávu).
... ricottu lze nahradit tvarohem v alobalu.
Makronutrienty
31%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 804 kJ | 880 kJ |
Kalorická hodnota | 431 kcal | 210 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21,7 g
2 g |
10,6 g
0,977 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,17 SVJ | 1,06 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
36,7 g
9,85 g |
17,9 g
4,8 g |
Bílkoviny | 12 g | 5,84 g |
Sůl | 0,471 g | 0,23 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů