Vánoční bramborový salát

Veganské neřesti

Vánoční bramborový salát

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
brambory vařené ve slupce 600 g
mrkev 250 g
hrášek sterilovaný 150 g
nakládané kyselé okurky 4 kusy
cibule 2 kusy
rostlinná alternativa majonézy, sojanéza 100 g
hořčice plnotučná 2 lžíce
sůl černá "kala namak" 10 g
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Brambory a mrkev uvaříme den předem ve slupce (zeleninu můžeme vařit i v páře pro zachování barvy a chuti cca 15–20 minut dle velikosti). Druhý den vychladlou zeleninu oloupeme a nakrájíme na stejné kostičky. V páře si uvaříme hrášek. Okurky a cibulku nakrájíme najemno. Smícháme brambory, mrkev, hrášek, okurky a cibuli, dochutíme solí, černou solí, pepřem, přidáme hořčici a domácí majonézu. Opatrně salát promícháme a necháme den odležet.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů