Vánoční bramborový salát
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
- Fitness recepty
- Přílohy
- Rostlinný původ
- Saláty
- Vánoce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
brambory vařené ve slupce | 600 g |
mrkev | 250 g |
hrášek sterilovaný | 150 g |
nakládané kyselé okurky | 4 kusy |
cibule | 2 kusy |
rostlinná alternativa majonézy, sojanéza | 100 g |
hořčice plnotučná | 2 lžíce |
sůl černá "kala namak" | 10 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Brambory a mrkev uvaříme den předem ve slupce (zeleninu můžeme vařit i v páře pro zachování barvy a chuti cca 15–20 minut dle velikosti). Druhý den vychladlou zeleninu oloupeme a nakrájíme na stejné kostičky. V páře si uvaříme hrášek. Okurky a cibulku nakrájíme najemno. Smícháme brambory, mrkev, hrášek, okurky a cibuli, dochutíme solí, černou solí, pepřem, přidáme hořčici a domácí majonézu. Opatrně salát promícháme a necháme den odležet.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů