Vánočka - LC

Oli

Vánočka patří k Vánocům, a lze ji udělat nízkosacharidově -zdravěji. Jako třeba Taťjana Česalová do formy...děkujeme :)

Vánočka - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
máslo čerstvé 200 g
mouka kokosová 100 g
mandlová mouka 300 g
erythritol, sukrin 50 g
guma xantanová 1 lžička
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička
citrónová kůra 1 lžička
sůl 1 špetka
vanilkový extrakt 1 lžička
tvaroh měkký tučný 250 g
vajíčka 3 kusy
smetana na vaření 50 ml

Postup přípravy

  1. Máslo si rozpustíme, suché ingredience smícháme. Všechno dohromady smícháme na těsto a necháme asi 30 minut odpočinout (ale není nutné).

  2. Dáme do formy na vánočku, pečeme na 200°C/10 minut, pak 170°C/40 mimut - zkusíme špejlí.

  3. Necháme zchladnout, opatrně vyklopíme a posypeme moučkovým erythritolem/xylitolem. Jde i uplést z pramenů, ale je to složitější.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů