Vánočka - LC
Vánočka patří k Vánocům, a lze ji udělat nízkosacharidově -zdravěji. Jako třeba Taťjana Česalová do formy...děkujeme :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo čerstvé | 200 g |
mouka kokosová | 100 g |
mandlová mouka | 300 g |
erythritol, sukrin | 50 g |
guma xantanová | 1 lžička |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
citrónová kůra | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
vajíčka | 3 kusy |
smetana na vaření | 50 ml |
Postup přípravy
-
Máslo si rozpustíme, suché ingredience smícháme. Všechno dohromady smícháme na těsto a necháme asi 30 minut odpočinout (ale není nutné).
-
Dáme do formy na vánočku, pečeme na 200°C/10 minut, pak 170°C/40 mimut - zkusíme špejlí.
-
Necháme zchladnout, opatrně vyklopíme a posypeme moučkovým erythritolem/xylitolem. Jde i uplést z pramenů, ale je to složitější.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů