Vánočka patří k Vánocům, a lze ji udělat nízkosacharidově -zdravěji. Jako třeba Taťjana Česalová do formy...děkujeme :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
300 g |
300 g |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
250 g |
250 g |
3 kusy |
3 kusy |
50 ml |
50 ml |
Postup přípravy
-
Máslo si rozpustíme, suché ingredience smícháme.
Všechno dohromady smícháme na těsto a necháme asi 30 minut odpočinout (ale není nutné).
-
Dáme do formy na vánočku, pečeme na 200°C/10 minut, pak 170°C/40 mimut - zkusíme špejlí.
-
Necháme zchladnout, opatrně vyklopíme a posypeme moučkovým erythritolem/xylitolem.
Jde i uplést z pramenů, ale je to složitější.
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů