Vanilkový pudink z vaječných žloutků - nízkosacharidový

Jogínka

Vanilkový pudink z vaječných žloutků - nízkosacharidový 1 další fotka

Tak konečně jsem vyzkoušela pudink z vaječných žloutků a vanilky. Nechtělo se mně pudink vařit ve vodní lázni, zdálo se mně to zbytečně zdlouhavé a tak jsem ho vařila na mírném plameni, nebojte se toho. Po vychladnutí byl úplně úžasný:) Tento low carb pudink je jen základních surovin.

Postup přípravy

  1. Žloutkový krém - žloutky smícháme v míse s xylitolem a vyšleháme do pěny. Přidáme cca 100ml šlehačky a lehce vyšleháme, jen aby vznikla homogenní hmota a suroviny se pěkně propojily.

  2. Do kastrůlku dáme zbývající šlehačku, vanilku a zahříváme téměř k varu. Pak na chvilku šlehačku odstavíme z plotny, do horké šlehačky zašleháme opatrně žloutkový krém a na mírném ohni při stálém šlehání pomalu zahříváme do zhoustnutí, nakonec zamícháme lžíci rumu. A je hotovo :).

  3. Pudink nechte vychladnout a pak už jen dobrou chuť

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte