Tak konečně jsem vyzkoušela pudink z vaječných žloutků a vanilky. Nechtělo se mně pudink vařit ve vodní lázni, zdálo se mně to zbytečně zdlouhavé a tak jsem ho vařila na mírném plameni, nebojte se toho. Po vychladnutí byl úplně úžasný:) Tento low carb pudink je jen základních surovin.
- 20m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
8 kusů |
8 kusů |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
300 ml |
300 ml |
1 lžička |
1 lžička |
300 ml |
300 ml |
Postup přípravy
-
Žloutkový krém - žloutky smícháme v míse s xylitolem a vyšleháme do pěny. Přidáme cca 100ml šlehačky a lehce vyšleháme, jen aby vznikla homogenní hmota a suroviny se pěkně propojily.
-
Do kastrůlku dáme zbývající šlehačku, vanilku a zahříváme téměř k varu. Pak na chvilku šlehačku odstavíme z plotny, do horké šlehačky zašleháme opatrně žloutkový krém a na mírném ohni při stálém šlehání pomalu zahříváme do zhoustnutí, nakonec zamícháme lžíci rumu. A je hotovo :).
-
Pudink nechte vychladnout a pak už jen dobrou chuť
Makronutrienty
13%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 021 kJ | 1 312 kJ |
Kalorická hodnota | 244 kcal | 314 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,33 g
3,25 g |
5,57 g
4,17 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,433 SVJ | 0,557 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,8 g
13,7 g |
29,3 g
17,5 g |
Bílkoviny | 5,39 g | 6,93 g |
Sůl | 0,103 g | 0,132 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů