Vanilkový pohár s banánem a kakaovým práškem (univerzální – zmrzlina, krém)
Do tohoto poháru můžeme přidat a tím pádem velmi zvýšit jeho výživovou hodnotu například avokádo, předem namočené kešu ořechy, mandle, nastrouhaného přírodního šmakouna (jen upozorním, že šmakoun je vyroben z vaječného bílku, tudíž není vhodný pro bezvaječnou dietu a vegany) a vše společně rozmixovat, vždy vznikne světlý základ, který můžeme nadále obarvit kakaovým práškem či rozpuštěnou čokoládou na vaření, kterou necháme vychladnout a pak přidáme do tmavé části a je to naprosto luxusní čokoládový dezert, navíc tím získáme vždy novou příchuť. Tento základ, který jsem připravila se hodí nejen na dezert, ale i zmrzlinu či krém. Pro přípravu krému stačí přidat rozpuštěné vychlazené kakaové máslo, prostě vše musí mít stejnou teplotu, dát zachladit před plněním do lednice a je hotovo, snadný, rychlý krém.
- 10m
- 4 porce
- jednoduché
- Bez tepelné úpravy
- Moučníky a dezerty
- Paleo
- Párty pro děti
- Primal
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kokosové mléko | 400 ml |
banány | 4 kusy |
vanilkový lusk | 0,5 kusu |
kakaový prášek, holandské kakao | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Banány dáme zamrazit, využívám této možnosti vždy když vidím, že banány nestihnu zužitkovat. Když potřebuji vyndám, nechám chvíli povolit, oloupu, nakrájím na menší kousky, přidáme kokosové mléko v plechu bez tekutého podílu, nešetřete na sobě a zkuste sehnat 80% kokosové mléko, které prostě nemá chybu a je složené pouze z kokosové dužiny a vody, žádné zahušťovadla a jiné zbytečnosti.
-
Přidáme vanilku z vanilkového lusku případně vanilkové aroma napřiklad Grešík, bohužel v létě je vanilka velmi drahá, já si vždy v zimě udělám zásobu.
-
Vše společně rozmixujeme dohladka s pomocí tyčového mixéru. Rozdělíme si krém na dvě části, jednu část ponecháme světlou a druhou obarvíme kakaovým práškem a stačí již jen naplnit do pohárů a nazdobit čerstvým ovocem a nebo posypat kakaovým práškem a nastrouhanou čokoládou.
-
A dáme pořádně vychladit do lednice, přeji příjemné mlsání.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů