Vanilkový krém s jahodovým želé - LC

Laduš

Pořád peču nějaké dorty, ale už jsem dlouho, fakt strašně dlouho nedělala žádný dezert do skleničky. A na něco takového jsem právě tento víkend měla chuť. :)

Vanilkový krém s jahodovým želé - LC

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
mražené jahody 300 g
erythritol, sukrin 4 lžičky
citronová šťáva, čerstvá 0,5 lžičky
želatina plátková 2 kusy
smetana ke šlehání, šlehačka 250 g
tvaroh měkký tučný 250 g
erythritol, sukrin 2 lžičky
vanilkový extrakt 0,5 lžičky
mandle lupínky 5 lžiček

Postup přípravy

  1. Želé: jahody jsem nechala rozmrznout, polovinu jsem promixovala tyčovým mixérem, druhou polovinu nakrájela na menší kousky. Vše jsem dala do kastrolku, přidala erythritol a citrónovou šťávu. Kdo chce docílit intenzívnější barvy, může přidat trochu červeného potravinářského barviva. Směs jsem povařila. Pak jsem odstavila z ohně a vmíchala předem namočenou želatinu. Jahodovou směs jsem rozdělila do skleniček a nechala ztuhnout.

  2. Krém: smetanu jsem vyšlehala a ve druhé misce jsem prošlehala tvaroh s erythritolem a vanilkou. Pak jsem k tvarohu přidala šlehačku a promíchala. Dezerty jsem ozdobila mandlovými lupínky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů