Vanilkový krém s jahodovým želé - LC
Pořád peču nějaké dorty, ale už jsem dlouho, fakt strašně dlouho nedělala žádný dezert do skleničky. A na něco takového jsem právě tento víkend měla chuť. :)
- 20m
- 5 porcí
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty
- Svačiny a přesnídávky
- Valentýn
- Vaření
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mražené jahody | 300 g |
erythritol, sukrin | 4 lžičky |
citronová šťáva, čerstvá | 0,5 lžičky |
želatina plátková | 2 kusy |
smetana ke šlehání, šlehačka | 250 g |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
vanilkový extrakt | 0,5 lžičky |
mandle lupínky | 5 lžiček |
Postup přípravy
-
Želé: jahody jsem nechala rozmrznout, polovinu jsem promixovala tyčovým mixérem, druhou polovinu nakrájela na menší kousky. Vše jsem dala do kastrolku, přidala erythritol a citrónovou šťávu. Kdo chce docílit intenzívnější barvy, může přidat trochu červeného potravinářského barviva. Směs jsem povařila. Pak jsem odstavila z ohně a vmíchala předem namočenou želatinu. Jahodovou směs jsem rozdělila do skleniček a nechala ztuhnout.
-
Krém: smetanu jsem vyšlehala a ve druhé misce jsem prošlehala tvaroh s erythritolem a vanilkou. Pak jsem k tvarohu přidala šlehačku a promíchala. Dezerty jsem ozdobila mandlovými lupínky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů