Proč kupovat předražený vanilinový cukr se syntetickým vanilinem ? Obzvlášť když vás ten pravý, vanilkový, vyjde daleko levněji?
- 5m
- 30 porcí
- jednoduché
Postup přípravy
-
Příprava vanilkového cukru je víc než jednoduchá. Hrnek krystalového cukru rozmixujete spolu s vanilkovým luskem na moučku.
Pokud vás trápí prediabetes nebo diabetes, nahraďte cukr xylitolem nebo erythritolem.
Nekazí se, ale uschovejte v suchu v uzavřené sklenici.
Makronutrienty
100%
0%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 695 kJ | 134 kJ |
Kalorická hodnota | 405 kcal | 32 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
99,5 g
99 g |
7,86 g
7,82 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 9,95 SVJ | 0,786 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,105 g
0 g |
0,008 g
0 g |
Bílkoviny | 0,045 g | 0,004 g |
Sůl | 0,001 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů