Vanilkové rohlíčky
- 1h
- 30 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 30 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka špaldová | 100 g |
ořechy lískové mleté | 50 g |
kokosový olej | 50 g |
vaječný žloutek | 1 kus |
sladidlo na bázi stévie, steviol glykosidů | 1 lžička |
voda | 20 ml |
cukr vanilkový | 1 kus |
cukr moučkový | 100 g |
Postup přípravy
-
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme aspoň hodinku odpočívat v chladu. Poté z těsta vytvarujeme rohlíčky, které pečeme na pečícím papíře do zlatova (v rozehřáté troubě na 180° cca 7 minut). Ještě teplé (ale ne horké) rohlíčky obalíme moučkovým a vanilkovým cukrem, popř. jejich zdravější variantou.
-
Zdravější varianty moučkového a vanilkového cukru: - sušený Sladovit - sušené ovesné mléko - sušené kokosové mléko + vanilkový třtinový cukr / vanilka
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů