Vanilkové rohlíčky

Káťa

Vanilkové rohlíčky

Suroviny pro 30 osob

Čeho Kolik
hladká mouka špaldová 100 g
ořechy lískové mleté 50 g
kokosový olej 50 g
vaječný žloutek 1 kus
sladidlo na bázi stévie, steviol glykosidů 1 lžička
voda 20 ml
cukr vanilkový 1 kus
cukr moučkový 100 g

Postup přípravy

  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme aspoň hodinku odpočívat v chladu. Poté z těsta vytvarujeme rohlíčky, které pečeme na pečícím papíře do zlatova (v rozehřáté troubě na 180° cca 7 minut). Ještě teplé (ale ne horké) rohlíčky obalíme moučkovým a vanilkovým cukrem, popř. jejich zdravější variantou.

  2. Zdravější varianty moučkového a vanilkového cukru: - sušený Sladovit - sušené ovesné mléko - sušené kokosové mléko + vanilkový třtinový cukr / vanilka

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů