Vanilkové rohlíčky upravené bez lepku, mléka

Radka

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Vanilkové rohlíčky upravené bez lepku, mléka

Zkuste variantu naladěnou do zelena s pistáciemi, ovoněné mletým kardamomem, hřebíčkem a skořicí.

POZOR, jsou návykové :).

Postup přípravy

  1. Mouky promícháme s cukrem, mletými opraženými pistáciemi, xantanem a citrónovou kůrou. Přidáme nastrouhaný studený tuk a celé vejce. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme v mikrotenové folii odpočinout přes noc v lednici.

  2. Druhý den těsto vyndáme z ledničky, necháme chvilku povolit, aby se nedrolilo, ale zároveň, aby nebylo úplně mazlavé. V prstech vytvoříme hádka (můžeme na pomoučené ploše) ohneme do tvaru rohlíčku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C do růžového zbarvení cca 12 minut při délce "hádka" cca 4 cm na plechu vyloženém pečícím papírem.

  3. Rohlíčky necháme na plechu vychladnout až jsou alespoň vlažné a pak obalujeme ve směsi moučkového a vanilinových cukrů... V plechové dóze vydrží cca 3 týdny.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte