VANILKOVÉ ROHLÍČKY

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

VANILKOVÉ ROHLÍČKY

Ale ulejvat se moc nemůžu, přeci jen mě s blížícími se svátky trochu tlačí čas, takže musím držet krok s davem a peču...

Postup přípravy

  1. Těsto nechám odležet alespoň přes noc zabalené ve folii v lednici. Pak rozdělím na menší díly, vyválím "hady" a poté rozkrájím nožem na malé válečky, ručně vyválím a dotvaruju pěkné rohlíčky a peču na plechu s pečícím papírem na 160 stupňů dokud jim nezačnou růžovět růžky. Čas pečení drobného cukroví je hodně závislý na typu vaší trouby, je nutné cukroví hlídat.

  2. Upečené obaluji ve směsi vanilkového a moučkového cukru a skladuji postaru v hliněné nádobě. Ale tyhle rohlíčky jsou hned měkké a není potřeba je nechávat rozležet.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte