Sladkou rýži děti milují. Tak jsem zkusila udělat takou rýži doma a měla velký úspěch. Zde je recept na domácí výrobu
- 40m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Kaše | |
---|---|
150 g |
150 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
44 ml |
44 ml |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Smícháme 250 ml vody, sůl a kokosový olej (pokud dáváte přednost máslu, lze jej použít). Přivedeme k varu. Přidáme rýži a za občasného míchání vaříme cca 15 minut tak, aby rýže absorbovala všechnu vodu. Mléko (400 ml vody + 4PL sójového nápoje) a vanilkový cukr přidáme k rýži a přivedeme k varu. Vaříme dalších cca 10 - 15 minut bez pokličky, až rýže získá hedvábný vzhled. Doporučiji občas zamíchat.
-
Necháme zchladnout na pokojovou teplotu, rozdělíme do 4 misek a dochladíme v ledničce.
Makronutrienty
85%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 401 kJ | 788 kJ |
Kalorická hodnota | 335 kcal | 188 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
63,7 g
9,76 g |
35,8 g
5,49 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 6,37 SVJ | 3,58 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,54 g
3,98 g |
3,12 g
2,24 g |
Bílkoviny | 5,84 g | 3,29 g |
Sůl | 0,471 g | 0,265 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů