Valentýnský dort - LC

Sladce nesladce

Valentýnský dort - LC

Valentýnský dort

Https://facebook.com/sladcenesladce/

Je to trochu více vrstev, ale není to tak složité a když je ten Valentýn... Doporučuji každou vrstvu zvlášť aspoň hodinu vychladit.

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme základ čokoládového krému. Vysokoprocentní čokoládu rozpustíme ve smetaně a dáme přes noc chladit.

    Dno formy 21cm vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 170 °C

  2. Vejce šleháme se sladidlem tak dlouho, dokud se nevytvoří hustá pěna. Všechny zbylé suché přísady promícháme a vmícháme do směsi. Pracujeme rychle aby nám pěna nespadla a vlijeme do formy. Pečeme 15 minut.

    Upečený korpus vyndáme z trouby, převrátíme a stáhneme pečicí papír. Necháme vychladnout.

  3. Rozvaříme maliny a propasírujeme přez sítko. Přidáme sladidlo a trochu povaříme. Vzniklé pyré necháme vychladnout.

    Na malinový krém si vyšleháme smetanu do tuha. Mascarpone prošleháme se sladidlem a pyré. A pak do něj vmícháme šlehačku. Pro efekt můžeme ještě krém dobarvit potravinářskou barvou. Navrstvíme na korpus a uhladíme.

  4. Na čokoládový krém vyšleháme vychlazenou čokoládovou směs a navrstvíme na malinonovou vrstvu. Zarovnáme a dáme chladit.

  5. Na smetanovou vrstvu vyšleháme smetanu do tuha. Mascarpone prošleháme se sladidlem a vmícháme šlehačku. Obmazeme s ní dort a vychladíme.

    Vychlazený dort dozdobíme.

    Dobrou chuť!

  6. Pokud se vám recept líbí, můžete si koupit mou kuchařku nízkosacharodového pečení:

    https://www.sladcenesladce.cz/

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte